Za medije

Mikrofoni novinarjev v preddverju velike dvorane Državnega zbora

Za medijsko spremljanje dogodka v živo se morajo predstavniki medijev predhodno AKREDITIRATI z akreditacijskim obrazcem, ki ga izpolnjenega pošljejo na PR-parleu2021.si@dz-rs.si. Akreditirati se je treba najkasneje dan pred dogodkom do 17. ure.

Akreditacijsko priponko za posamezen dogodek prevzamejo akreditirani predstavniki medijev osebno na dan dogodka na recepciji Državnega zbora oziroma v Kongresnem centru Brdo / na Gospodarskem razstavišču.

Ob prihodu na srečanje/konferenco se morajo pred vstopom v parlament oziroma v Kongresni center Brdo / na Gospodarsko razstavišče legitimirati in opraviti varnostni pregled. 

Akreditacijsko priponko morajo predstavniki medijev nositi ves čas dogodka na vidnem mestu ter slediti navodilom predstavnikov Službe za odnose z javnostmi Državnega zbora.

V primeru, da bodo srečanja/konference organizirani v obliki videokonferenc, jih bodo predstavniki medijev lahko spremljali v živo preko spleta.

Za več informacij: PR-parleu2021.si@dz-rs.si, Gordana Vrabec, kontaktna telefonska številka +386 31 348 940.

 

FOTOGRAFIJE in VIDEOPOSNETKI

Srečanja bodo v neposrednem prenosu na spletnem portalu www.parleu2021.si v angleškem, francoskem in slovenskem jeziku. Videoposnetki srečanj bodo prav tako na voljo na spletnem portalu v angleškem, francoskem in slovenskem jeziku.

Na spletni strani predsedovanja www.parleu2021.si bodo v rubriki Foto in video brezplačno na voljo videoposnetki konferenc in srečanj ter fotografije srečanj in dogodkov v polni velikosti. Prosimo vas, da ob uporabi navedete kot vir fotografije Državni zbor / ime fotografa, kot avtorja avdiovizualnih vsebin pa Državni zbor. 

 

Tolmačenje

Verodostojna je samo izvirna govorjena beseda, tolmačenje je namenjeno lažjemu sporazumevanju. Kakršen koli pretočni video in zvok (vključno s tolmačenjem prek zvočnega kanala) sta namenjena lažji komunikaciji in ne predstavljata verodostojnega zapisa poteka srečanja.
Na srečanjih na daljavo kakovost internetne povezave udeležencev lahko vpliva na kakovost zvoka in slike, kar posledično lahko vpliva na kakovost tolmačenja.
Državni zbor ne odgovarja za točnost izraženih mnenj in ne nosi nobene odgovornosti za kakršno koli izgubo ali škodo, ki bi neposredno ali posredno izhajala iz uporabe predvajanih video in zvočnih posnetkov.

 

Zaščita avtorskih pravic

Vsi oblikovni elementi, objavljeni na tej spletni strani, so avtorsko zaščiteni in jih ni dovoljeno ne v celoti in ne delno ponatisniti, reproducirati, prevesti, računalniško obdelati ali uporabiti za kakršen koli drug namen brez vnaprejšnjega pisnega dovoljenja avtorjev.

Avdiovizualne vsebine, ki so na voljo v video- in fotoarhivu spletnega mesta, se lahko uporabljajo v nekomercialne namene. Mediji fotografije lahko objavijo, če kot avtorja fotografskega materiala navedejo Državni zbor / priimek fotografa. Če fotograf ni naveden, kot avtorja navedejo Državni zbor. Kot avtorja avdiovizualnih vsebin mediji navedejo Državni zbor. Za kakršno koli drugačno uporabo je treba predhodno pridobiti pisno dovoljenje.

Vse fotografije in posnetki na spletnem portalu so avtorsko zaščiteni.

 

Share on: