Upcoming

Medparlamentarna konferenca na visoki ravni o migracijah in azilu v Evropi

Date

10.12.2021

Clock

10:00

Medparlamentarna konferenca na visoki ravni o migracijah in azilu v Evropi je plod dogovora parlamentarne dimenzije tria predsedstev Zvezne republike Nemčije, Portugalske Republike in Republike Slovenije. 

Predsedniki parlamentov omenjenega tria so namreč v tako imenovani trio deklaraciji, sprejeti junija 2020, podprli predlog o rednem sklicevanju Medparlamentarne konference na visoki ravni o migracijah in azilu v Evropi, katere namen je zagotoviti obsežen parlamentarni dialog o vseh vidikih migracij in iskanje ustreznih odgovorov na vse bolj zahtevne izzive, ki jih pred skupno evropsko politiko postavljajo aktualni migracijski tokovi.

Medparlamentarna konferenca na visoki ravni o migracijah in azilu v Evropi poteka pod okriljem Evropskega parlamenta in Evropske komisije.

Speakers

Igor Zorčič

Predsednik Državnega zbora

Predsednik Državnega zbora Igor Zorčič (1978), diplomirani pravnik, je član Poslanske skupine nepovezanih poslancev. V Državni zbor je bil prvič izvoljen leta 2014 in nato 2018 na listi Stranke modernega centra (SMC). Po končanem študiju se je leta 2003 zaposlil kot pravnik v oddelku mednarodnih škod v komercialni zavarovalnici, v obdobju od leta 2004 do 2009 pa je bil strokovni sodelavec za kazensko pravo na Okrožnem državnem tožilstvu v Krškem. Leta 2006 je opravil pravniški državni izpit in se leta 2009 zaposlil v odvetniški pisarni, kjer je deloval kot odvetnik do izvolitve za poslanca Državnega zbora. V aktualnem mandatu je do 5. marca 2020, ko je bil izvoljen na mesto predsednika Državnega zbora, vodil poslansko skupino SMC.  

Share on: