Completed

Srečanje predsednikov parlamentov Zahodnega Balkana

Dogodek ob robu predsedovanja

Date

27.09.2021

Clock

10:00

Ena ključnih prioritet Republike Slovenije v okviru predsedovanja Svetu Evropske unije je usmerjena v regijo Zahodnega Balkana in pospešitev evropskih širitvenih procesov.  Verodostojna evropska perspektiva ni le v interesu regije, temveč je tudi v strateškem interesu Evropske unije, hkrati pa ima velik pomen za varnost in stabilnost ter vsestranski napredek našega skupnega prostora. 

V želji, da bi tudi parlamentarna dimenzija prispevala k uspešnemu izpolnjevanju ciljev slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije in v duhu deklaracije, sprejete na 2. vrhu med Evropskim parlamentom in predsedniki parlamentov Zahodnega Balkana 28. junija 2021 v Bruslju, je Državni zbor 27. septembra 2021 na Brdu pri Kranju organiziral srečanje s predsedniki parlamentov Zahodnega Balkana. 

Popoldan istega dne je v prostorih Državnega zbora v Ljubljani, v okviru Konference o prihodnosti Evrope, katere cilj je združiti vse njene prebivalce v razpravi o naši skupni prihodnosti, potekal dialog z mladimi iz držav regije Zahodnega Balkana in iz Slovenije, ki so se visokim gostom pridružili preko virtualne platforme. 

Share on: